Bouwbegeleiding in Almere

Wilt u een nieuw huis laten bouwen in Almere of ergens anders in Flevoland? Dan komt daar heel wat bij kijken. Denk aan een ontwerp, budgetbegroting, stedenbouwkundige toets, omgevingsvergunning, aannemerselectie, bouwcontroles en oplevering. Als u voor het eerst een huis wilt bouwen, kan het hele proces nogal ingewikkeld en veel zijn. Daarom bieden wij bouwbegeleiding aan. AdenbO begeleidt u door het hele proces. We richten ons hierbij vooral op projecten in Almere en omgeving.

Wat doet een bouwbegeleider in Almere?bouwbegeleiding AdenbO

Een bouwbegeleider helpt u met uw woonwensen voor uw nieuwe huis. We beginnen met een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor, waarin u precies vertelt wat uw woonwensen en behoeftes zijn.

Tijdens dit gesprek bespreken we alles wat er moet gebeuren aan de hand van een stappenplan. Zo heeft u altijd een duidelijk overzicht. Afhankelijk van de kavel en van uw woonwensen wordt een keuze gemaakt voor een architect, aannemer of catalogusbouwer.

Dit eerste gesprek is geheel vrijblijvend. Na het gesprek ontvangt u een offerte. Als u hiermee akkoord gaat komen we bij u langs voor het tweede gesprek.

De stappen van de bouwbegeleider

In het tweede gesprek bespreken we met u de vervolgstappen in het bouwproces. Dit zijn de volgende:

  • Oriëntatie: Dit is de fase waar u nu in zit. U wilt graag een huis laten bouwen, maar u heeft nog geen specifiek beeld van hoe het er precies uit gaat zien.
  • Budget: Samen kijken we naar uw budget en wat u daarvan kunt doen.
  • Ontwerp: Als is vastgesteld hoeveel alles mag kosten gaan we samen in gesprek met de architect of de catalogusbouwer over hoe uw huis eruit komt te zien. De bouwbegeleider kan u dan adviseren wat de gevolgen zijn van bepaalde ontwerpen.
  • Afronding: In deze fase wordt alles kortgesloten met de architect, aannemer of catalogusbouwer. Nu kan de bouw beginnen!
  • Bouwinspecties in de bouwfase: Tijdens de bouw moet er regelmatig gekeken worden of alles volgens overeenkomst verloopt. Indien nodig worden er ook bouwvergaderingen gehouden.
  • Vooropname: Hierin worden de punten genoteerd die nog voor de oplevering hersteld kunnen worden.
  • Oplevering: Hier worden de opleverpunten genoteerd conform de overeenkomst en bouwbesluit.
  • Nazorg: Indien gewenst kunnen wij ook de herstelde opleverpunten controleren, zodat uw huis uiteindelijk compleet is opgeleverd.

bouwbegeleider AdenbO

 

Ik Bouw Mijn Huis In Almere

AdenbO is door de gemeente Almere gecertificeerd als officiële bouwbegeleider. Wij geven iedereen die een kavel in Almere heeft gekocht advies over onder andere aannemers en architecten. Voor meer informatie zie de pagina over Ik Bouw Veilig in Almere.

Particulier opdrachtgeverschap

Deze term komt vaak voorbij bij het kopen van een kavel. In Almere houdt dit in dat de koper zelf verantwoordelijk is voor de grond, het ontwerp en de bouw van de woning. U bouwt voor eigen gebruik, niet voor verkoop of verhuur. U kunt kiezen om uw woning zelf of samen met een architect te ontwerpen en vervolgens door een gecertificeerd bouwbedrijf te laten bouwen. U kunt ook een woning samenstellen uit een catalogus en door de catalogusbouwer laten bouwen.

Heeft u interesse in bouwbegeleiding in Almere of ergens anders in Flevoland? Maak nu een gratis en vrijblijvende afspraak en ontdek hoe wij u kunnen helpen!

Contact