Begin maart is de bouw gestart van acht zelfbouwkavels in woonwijk De Punt in Amsterdam Nieuw-West.

De zelfbouwkavels zijn onderdeel van nieuwbouwproject ‘Het Leukste Punt’. De kopers hebben het afgelopen jaar, samen met architect Koos van Lith gewerkt aan het ontwerp van de woningen. Ook hebben de bewoners zelf een bouwvergunning aangevraagd. Ze kregen hierbij begeleiding van bouwbegeleider Maarten Riebel, van AdenbO. De kopers gaan nu een volgende fase in: van het ontwerpen van hun droomhuis naar de daadwerkelijke realisatie hiervan.

In totaal zijn er zestien kavels verkocht, waarvan de bouw van de helft nu is gestart. Deze eerste groep kopers heeft besloten om alle woningen door één aannemer te laten bouwen, nl. Sprangers Bouwbedrijf uit Amsterdam. De bouw van de volgende acht kavels start in mei/juni 2015.

‘Het Leukste Punt’ is het middelpunt van de woonwijk De Punt in Amsterdam Nieuw-West. Een buurt die de laatste jaren door de aanpak van Ymere en het stadsdeel een nieuwe impuls heeft gekregen. Er zijn nieuwe eengezinswoningen en kleinschalige appartementengebouwen gebouwd en de openbare ruimte is vernieuwd. De zelfbouwkavels van de groep particulieren is een mooie aanvulling op de diversiteit aan woningen in De Punt.

Bron: Ymere


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *