Misschien bent u zich nog aan het oriënteren, of heeft u inmiddels al een kavel aangekocht. In beide gevallen is het een uniek moment om na te denken wat u voorkeur is om een huis te laten bouwen.

Keuzes zijn er genoeg, om uw ideeën voor een “passend” huis zorgvuldig uit te laten werken door een architect of door voorbeelden van de Aannemer te gebruiken.

Adenbo, wil u graag bijstaan bij het maken van een schetsontwerp, een programma van woonwensen en een stappenplan. Als gekwalificeerd bouwbegeleider voor de gemeente Almere, mogen wij u helpen dit te realiseren naar volle tevredenheid.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

bouwadviesAllereerst gewoon kennismaken. Hiervoor wordt altijd vrijblijvend een afspraak gemaakt op uw woonadres of op locatie. Vanaf het eerste contact zal er een gevoel van vertrouwen moeten zijn van een plezierige samenwerking in de toekomst tussen klant en bouwbegeleider.

Daarna volgt een gesprek voor een bouwbegeleidingstraject, die bestaat uit diverse fases met een stappenplan voor; oriëntatie, budget, ontwerp, aanbesteding, opdracht, bouw, oplevering en nazorg.

Oriënteren met een schetsontwerp

Altijd de leukste periode van het voorbereiden, is het brainstormen van de woonwensen ook te kunnen schetsen op tekening. In sommige gevallen is één schetsboek niet genoeg en is tijd een goede raadgever om beslissingen te nemen. Als het schetsontwerp is goedgekeurd, begint een oriëntatieronde voor de keuze van een architect en/of aannemer.

Bouwen met bouwbegeleiding

De toegevoegde waarde van een bouwbegeleider is zeer gevarieerd, dat begint met een budget kostenbewaking van investeringen die nodig zijn en besteed worden voor zoveel mogelijke woonwensen. De offertes van verschillende aanbieders worden beoordeeld op kwaliteit en energiezuinige maatregelen.

Elke beslissing van keuzes wordt door u bepaald en door de bouwbegeleider getoetst op uitvoering en realisatie. Wanneer uit de aanbestedingsronde de juiste architect en/of bouwer is gevonden, kan de SRV (Stedelijke randvoorwaarden) toets en bouwvergunning beoordeeld worden.

Het bouwschema is de onderlegger van elke bouwvergadering om bouwtoezicht en controles te kunnen uitvoeren. Als het visuele beeld tijdens de bouwfase wordt bevestigt met resultaat, begint het aftellen van de nog werkbare dagen. De vooropname is dan een meetinstrument van de mogelijke herstelpunten, maar de oplevering moet een bevestiging worden van de leukste voorbereidingsmomenten met een succesvol eindresultaat.