Bouwkundige keuring

Bij het kopen van een bestaande woning is het verstandig om een bouwkundige keuring of inspectie te laten uitvoeren. De keuring informeert u over de onderhoud staat van de bouwonderdelen en de duurzaamheid van de gebruiksonderdelen.

Als potentiële koper neemt u namelijk alle gebreken en risico’s van de vorige eigenaar over. Verborgen gebreken kunnen soms nog verhaald worden maar zichtbare gebreken vallen onder uw eigen verantwoordelijkheid als koper.

Vandaar dat het heel belangrijk is om de woning kritisch te laten beoordelen door een klantgerichte inspecteur die u op alle belangrijke bouwkundige problemen zal wijzen. Hierbij staat vanzelfsprekend uw belang voorop! Zo wordt u bewust van de keuzes en uitgaven die nodig zijn om de woning in optimale staat te brengen. Met een kostenraming kunnen wij u hierbij verder helpen. Vanzelfsprekend beschikken wij ook over een netwerk van kwalitatief goede bedrijven waar u gebruik van kunt maken om eventuele werkzaamheden kundig te laten uitvoeren.

Wij kunnen u bijstaan met een NHG Bouwkundige keuring 

 

Wat is een NHG Bouwkundige keuring?

Iedereen heeft wellicht eens van een Nationale Hypotheek Garantie gehoord of daarmee te maken gehad. De stichting WEW (Waarborgfonds Eigen Woningen) heeft richtlijnen voor een basismodel bouwkeuren samengesteld. Hierin worden de bouwonderdelen en schil van de woning beoordeeld volgens het bouwbesluit.

Deze conditiemeting geeft u een duidelijk beeld van de onderhoudsstaat en bouw gebreken die met aanbevelingen en een kostenraming gerapporteerd worden. Voor kwalificaties worden diverse NEN normen (Nederlands Normalisatie Instituut) gehanteerd.