Bouwkundige keuring in Almere

Voordat u een huis in Almere of ergens anders in Flevoland gaat kopen, is het verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Bij een bouwkundige keuring in Almere komen wij langs om de staat van het gebouw te controleren. Aan het eind van de keuring krijgt u een rapport waarin staat hoe het zit met de staat van de bouwonderdelen en met de duurzaamheid van de gebruiksonderdelen. Het keuringsrapport voldoet aan de eisen van banken, geldverstrekkers, verzekeraars en de Nationale Hypotheek Garantie.

Als u een bouwkundige keuring voor een huis in Almere laat doen, dan krijgt u een goed en betrouwbaar beeld van de eventuele gebreken, achterstallig onderhoud, onderhoudsadviezen en de herstelkosten. Hierdoor komt u niet voor verrassingen te staan. Buiten de directe kosten worden ook de eventuele verwachte kosten binnen vijf jaar meegenomen. U weet dan precies wat u koopt.

 

De inhoud van een bouwkundig rapport

Tijdens de inspectie kijken we naar heel veel dingen, waaronder de bouwkundige kant, zoals de fundering en draagconstructie, maar ook het schilderwerk en ventilatie. Ook kijken wij naar de installatietechnische kant, waaronder de staat van de verwarming, het sanitair en de riolering.

Bouwkeuring AdenbO

Waarom een bouwkundige keuring in Almere?

Als u een huis gaat kopen, neemt u alle gebreken van het huis over van de verkoper. Als u niet bouwkundig onderlegd bent, weet u waarschijnlijk niet zo goed waar u allemaal op moet letten. Daarom is het altijd goed om er een professionele, onafhankelijke en klantgerichte inspecteur naar te laten kijken. Zo wordt u goed geïnformeerd.

Daarbij heeft u met het bouwkundig rapport in de hand munitie tijdens de onderhandelingen over de prijs van het huis. Bovendien is het in sommige gevallen noodzakelijk om een bouwkundig rapport te overleggen, bijvoorbeeld wanneer uit het taxatierapport blijkt dat het achterstallig onderhoud meer dan 10% van de taxatiewaarde bedraagt. Hypotheekverstrekkers vereisen dan een bouwkundige keuring.

Bekendheid met Almere

Doordat wij deze inspecties al ruim 25 jaar in Almere en omgeving uitvoeren, weten we veel over de plaatselijke omstandigheden en ondergrond. Deze zijn bijvoorbeeld weer heel anders aan zee of in het oosten van het land. Zaken als bouwaard, vloersoort en funderingsproblematiek verschillen van plaats tot plaats. Daarom is het belangrijk dat de inspecteur bekend is met de plaatselijke factoren.

 

Na de keuring

Als de keuring wordt geëvalueerd, volgt er een keuringsrapport met hierin een inschatting van de kosten van alle werkzaamheden waarvan wij adviseren om ze te laten doen. Uiteraard zijn wij bekend met een aantal kwalitatief goede bedrijven die de werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Heeft u interesse in een bouwkundige keuring in Almere? Neem dan contact met ons op, zodat wij u een en ander kunnen toelichten.

Contact