Iedereen de kans bij kavelaankoop IbbA

De gemeente Almere vindt het belangrijk dat de stad niet vóór maar dóór de eigen bewoners wordt gemaakt. Onder de naam particulier en collectief opdrachtgeverschap kunnen mensen een kavel kopen en daarop naar eigen wensen en inzicht hun eigen huis realiseren. De gemeente Almere en Woonstichting De Key hebben bovendien hun krachten gebundeld in de VOF IkbouwbetaalbaarinAlmere (IbbA) omdat ze vinden dat iedereen de kans moet krijgen om een eigen huis te bouwen. Ook mensen met een inkomen tot modaal. De intentie is jaarlijks zo’n 300 kavels op de markt te brengen die gekocht kunnen worden met de IkbouwbetaalbaarinAlmere-regeling.

De regeling biedt u, een subsidie van € 2.000,00 voor Bouwbegeleiding, die wij als gekwalificeerd bouwbegeleider mogen uitvoeren.

De werkwijze is conform onze bouwbegeleiding volgens het stappenplan, en realiseerbaar binnen een begroting van € 3.500,00, waardoor u, per saldo een financiering nodig heeft van € 1.500,00 inclusief 21{fdbe8c2be10e036a8d35bb0b9e804e60ade28023e201483d7dec342c087eeeff} BTW.

 

Kavels

Het Homeruskwartier Oost en Noorderplassen West: voor én door bewoners

In het Homeruskwartier in Almere Poort en in de Noorderplassen West in Almere stad, krijgen de nieuwe inwoners de ultieme kans om samen een diverse, veelkleurige en initiatiefrijke woonwijk te realiseren. De wijken worden volledig door de toekomstige bewoners ontwikkeld en gerealiseerd. Hier bouwen ondernemende mensen die op zoek zijn naar de ideale woning en een goede woonomgeving.

De omschrijving van de kavels inclusief regels en prijzen kunt u vinden onder:

Kavelschets met kavelpaspoorten Noorderplassen West
Kavelschets met kavelpaspoorten Homeruskwartier Oost

Wat zegt men over ons IN ibbA(4)?

Adenbo, doet ook bouwbegeleiding voor “ik bouw betaalbaar in Almere“ (IbbA). Een aantal willekeurige opdrachtgevers zijn benaderd en naar hun mening gevraagd;

Bibian Fiene, Almere Poort
Super communicatie, altijd bereikbaar, maakt tijd voor je en is enthousiast. Een aanrader als je een betrokken en ervaren bouwbegeleider zoekt. Ik geef AdenBo een dikke 10.

Monique en Ravi, Almere Poort
Onze bouwbegeleider Maarten Riebel kwam met ontzettend leuke ideeën zoals een mooi panoramaraam. We hadden veel wensen, door goed advies paste het allemaal binnen ons budget. Wij zijn heel blij met ons nieuwe huis, het is precies geworden zoals wij wilden!

M. Brenker en K. Markx, Almere Poort
Via IBBA zijn we in contact gekomen met AdenBo. Wij zijn meer dan tevreden over het ontwerp dat gemaakt is binnen ons budget. Mede door zijn goede onderhandelingen hebben we toch een betonnen trap ‘gekregen’. Goede communicatie en service. Wij kunnen dan ook aan iedereen Maarten Riebel als bouwbegeleider aan raden.

Julia Korte, Almere Poort
Ik heb de bouwbegeleiding van Adenbo als zeer prettig ervaren. Als er problemen waren of een vraag was er altijd genoeg mogelijkheid om deze op te lossen en hielp Adenbo daar heel goed bij. Dit gaf mij een fijn gevoel zodat je weet dat alle dingen tijdens de bouw van je huis goed geregeld zijn en je niet onnodig zorgen hoeft te maken. Eigenlijk stond Adenbo gewoon altijd klaar als ik het nodig had en vond het fijn dat Maarten altijd attent was in dingen waar je zelf niet snel aan denkt bij het bouwen van je eerste huis. & het beste aan mijn samenwerking met Adenbo is natuurlijk dat er een prachtig huis is ontstaan!

Monique Grant, Almere Poort
Een huis bouwen is heel spannend en dan is het prettig dat je kan rekenen op een bouwbegeleider die je begeleidt bij alle gesprekken, zelfs de kleinste krasjes op een raam ziet en strak onderhandelt voor de beste prijs. Bouwbegeleiding bij Adenbo kan ik 100% aanbevelen bij iedereen. Ik heb meer huis gekregen dan ik had verwacht.